FAQ

Raamovereenkomst Agentschap Wegen en Verkeer (PCO/TOP/2022/1)

Welke type zuilen zijn verkrijgbaar via de raamovereenkomst van Agentschap Wegen en Verkeer (PCO/TOP/2022/1)?

Er zijn drie types die via de raamovereenkomst kunnen aangekocht worden.

  1. De analoge zuil – mini
  2. De analoge zuil – groot
  3. De analoge zuil – groot met ledverlichting via zonnepaneel

De interactieve zuil is geen deel van deze raamovereenkomst maar kan wel via het formulier ‘buiten raamovereenkomst’ worden aangekocht.

Waar kan ik de bestekdocumenten vinden die bij de raamovereenkomst horen?

Alle documenten die relevant zijn voor de raamovereenkomst kunt u terug vinden op de volgende overzichtspagina: Downloads


Bestellingen

Waar kan ik een offerte/bestelling aanvragen?

U kunt dit doen via de knop ‘Aanvraag‘ in het hoofdmenu. Indien u nog niet eerder een offerteaanvraag of bestelling heeft geplaatst, heeft u nog geen dossiernummer en klikt u op de gepaste optie en geeft eerst de contactgegevens in. Als u op ‘volgende’ klikt krijgt u de keuze tussen ‘offerte’ of ‘bestelling’.

Kan ik direct een bestelling plaatsen in plaats van eerst een offerte?

In het kader van de raamovereenkomst Hoppinzuilen van AWV (PCO/TOP/2022/1) dient u eerst een offerte aan te vragen.

Welke procedures moet je doorlopen om een zuil te bestellen?

Een bestelling plaatst u via de knop ‘Aanvraag‘. Nadat u de contactgegevens heeft ingevuld vraagt u eerst een offerte aan. Indien u rechtstreeks wenst te bestellen neemt u eerst contact met ons op.

Opgelet: indien u een zuil wilt bestellen via de raamovereenkomst Hoppinzuilen van AWV (PCO/TOP/2022/1), dient u eerst een toetredingsakte te ondertekenen. Deze kunt u vinden op de website van Agentschap Wegen en Verkeer.

Waar kan ik mijn dossiernummer vinden na offerte/bestelling?

Het dossiernummer staat in de bevestigings-email die u kreeg na een eerste offerte-aanvraag of bestelling.

Wat is een dossiernummer?

Elke offerte en bestelling wordt voorzien van een uniek dossiernummer, waarmee alle correspondentie rond uw dossier gebundeld kan blijven. Met dit dossiernummer kunnen we u sneller en beter van dienst zijn.

Ik weet nog niet welke diensten er op mijn Hoppinpunt komen. Kan ik al een zuil bestellen?

Ja, u kunt nu al een bestelling plaatsen. De zuil zal dan zo goed mogelijk worden voorbereid tot dat er meer duidelijkheid is over de diensten die op de Hoppinzuil komen. Indien er een plaatsingsmoment gekend is (bijvoorbeeld een opening met persmoment) dient u deze kenbaar te maken, zodat er een retroplanning opgemaakt kan worden en de tijdige oplevering gewaarborgd is.

Wat is de doorlooptijd?

De doorlooptijd is afhankelijk van het aantal bestellingen dat we op dat moment lopende hebben. Gemiddeld verstrijken er tussen bestelling en oplevering 2 maanden.


Zuilen

Welk type zuil is geschikt voor mijn Hoppinpunt?

Onderstaande vragen helpen u de zuil te vinden die perfect bij uw Hoppinpunt past:

Voor welke type zuilen moet er netstroom worden voorzien?

Enkel voor de interactieve zuil moet er netstroom worden voorzien. De analoge zuil – groot kan ook worden aangesloten op netstroom zodat ‘s nachts de zuil verlicht kan worden en de informatie op de zuil steeds leesbaar is. Dit laatste is echter geen deel van de raamovereenkomst Hoppinzuilen van AWV (PCO/TOP/2022/1).

Welke kabel moet gebruikt worden voor de elektriciteitsvoorziening?

De kabel die moet voorzien worden voor de elektriciteitsvoorziening is xvb 3g2.5.

Wat zijn de prijzen van de zuilen?

Via de knop ‘Aanvraag‘ kunt u vrijblijvend een offerte op maat opvragen.

Kan een analoge zuil op termijn worden omgevormd tot een interactieve zuil?

Op termijn kan de analoge medium zuil worden vervangen door een interactieve zuil zonder dat er opbreek werken moeten gebeuren van het openbaar domein. Het voetstuk waar de analoge medium zuil op staat en de interactieve zuil zijn namelijk identiek. Wel moet er dus een wachtbuis zijn voorzien waardoor het mogelijk maakt de interactieve zuil aan netstroom aan te sluiten. Indien deze niet aanwezig is zullen er dus toch opbreekwerken noodzakelijk zijn.

Wat is het doel van het zonnepaneel op de analoge zuil?

De zuilen met zonnepanelen zijn bestemd voor standalonelocaties zonder stroomvoorziening. De stroom die opgeslagen wordt in de batterij wordt gebruikt om wanneer het donker is de zuil te verlichten. Zo is steeds de naam van het Hoppinpunt zichtbaar en kan ook de kaart steeds gelezen worden. Met een automatische instelling wordt het licht wel steeds uitgeschakeld tussen de momenten dat in principe geen gebruik wordt gemaakt van de zuil. bv. als er geen bussen meer rijden. Deze uren worden manueel via een timer ingesteld per zuil.

Hoe kan de zuil het best geplaatst worden?

MobX-L, MobX-L-Solar, MobX-S:

  • Alle analoge zuilen hebben in principe twee zijden waarop informatie op kan weergegeven worden. Dit wilt zeggen dat beide zijden toegankelijk moeten zijn. Indien niet beide zijden toegankelijk zijn moet dit gemeld worden bij het afstemmen van de lokale integratie. Dan wordt maar één kant van de zuil voorzien van kaartmateriaal.

MobX-Touch:

  • Momenteel bestaat er enkel een versie van de zuil met maar één scherm. Momenteel wordt er onderzocht om een zuil te voorzien met twee schermen. Hierdoor kunnen meer mensen gebruik maken van de zuil. Bij interesse in de zuil met twee schermen stuur dan een mailtje naar onze contact mailbox.

Subsidies

Welke diensten mogen er allemaal op de zuil worden weergegeven?

Momenteel mogen alle mobiliteitsdiensten opgenomen worden op zuil en niet commerciële gebouwen.

Welke procedure moet je doorlopen om subsidies te krijgen?

Om subsidies te krijgen voor uw Hoppinpunt en uw Hoppinzuil dient u bij Vlaanderen een aanvraag in te dienen. De details hieromtrent staan hier:
Stappenplan voor de aanleg van een Hoppinpunt


Wie kan in contacteren bij vragen?

Alle informatie hierover staat op de contactpagina.